SwissBiHSwissBiH

Vodopad “Kravice”među dvadeset najljepših mjesta u Europi


Autor: Anera

Poznati američki turistički časopis Conde Nast Traveller uvrstio je vodopad “Kravice” kod Ljubuškog među dvadeset najljepših mjesta u Evropi.

“Sigurno ste čuli za vodopade iz Nacionalnog parka Krka u Hrvatskoj, ovi vodopadi su toliko popularni d je ograničen broj posjetitelja. Ali na sreću, u BiH ima mnogo prelijepih vodopada u kojima također možete uživati. Posjetite smaragdne vodopade koji su skriveni u predivnim zelenim šumama”, navodi se u opisu na stranici ovog poznatog časopisa.

Laskava titula koju su Njujorčani udijelili “Kravicama” rezultat je prirodnih ljepota i dugogodišnjeg rada na jačanju potencijala ovih vodopada.

Milioni turista se svake godine sliju na “Kravice”, a očekivano, ljetni mjeseci su najjači.

Visina vodopada je od 26 do 28 metara, s vodenim amfiteatrom ispod slapa promjera 120 metara. Nekada su uz slap bili aktivni mnogobrojni mlinovi koji su ostavili lijepe prirodne tragove.

Dobra gastronomska i ugostiteljska ponuda te pristupačna šetnica ono su što privlači ljude u ovu oazu koja može poslužiti kao dobar osvježivač u vrućim ljetnim danima.

Osim Hercegovine i “Kravica”, iz časopisa za posjet preporučuju i druge evropske turističke destinacije poput Istočnih Karpata u Rumunjskoj, španjolskog Las Medulasa, Zlatnog Rata na Braču, slovenske rijeke Soče i drugo.

Izvor: PoslovneNovine.ba

Komentar-Kommentar-Comment