SwissBiHSwissBiH

Webo Bosnia u novi objekat uložila milion KM


Autor: Anera

Njemačka kompanija “Webo Bosnia”, koja se bavi proizvodnjom i projektovanjem specijalnih dijelova za automatske mjenjače, otvorila je u Derventi poslovni objekat u čiju je izgradnju uloženo oko milion KM.

Pola miliona KM investirano je ranije u softvere i stanice.

Direktor preduzeća Dragan Babić rekao je novinarima da već radi 13 mašinskih inžinjera, te da je plan u narednom periodu zapošljavanje njih još 20, kao i 30 radnika u montaži, jer za to postoje uslovi izgradnjom novog objekta, u čijem sastavu je i proizvodna hala.

Prema njegovim riječima, ostavljeno je dovoljno prostora za još jednu upravnu zgradu i tri hale.

Babić je naveo da radnike za preduzeće pronalaze na području cijele BiH, kao i da je cijela proizvodnja namijenjena za izvoz, za Njemačko tržište i dalje u svijet.

“Bavimo se proizvodnjom i projektovanjem specijalnih alata za proizvodnju dijelova za automatske mjenjače, koje dobavljamo za praktično sve proizvođače automobila. Posjedujemo 12 međunarodno zaštićenih patenata za tehnologiju proizvodnje, čime nam je obezbijeđena budućnost u auto-industriji”, istakao je Babić.

Većinski vlasnik kompanije Aksel Vitig rekao je da su investirali u Derventu jer su zadovoljni saradnjom sa Babićevom firmom i odlučili su da zajedno investiraju.

“Zadovoljni smo jer smo u kratkom periodu investirali veliki novac, na zadovoljstvo i naših klijenata koji dolaze iz SAD, Kine, Južne Koreje i drugih zemalja. Naročito smo zainteresovani za elektro i hibridne automobile, u čemu vidimo veliku perspektivu. Kvalitetni radnici, inteligentni ljudi i blizina matičnom preduzeću samo su neke od prednosti”, rekao je Vitig.

On je posebno zahvalio opštinskom rukovodstvu za pomoć, koja, kako je rekao, u “drugim zemljama ne bi bila moguća”.

Načelnik opštine Milorad Simić rekao je da je ovo još jedan veliki dan za Derventu.

“Velika je stvar sama činjenica da u našoj lokalnoj zajednici posluje više od 800 privrednih subjekata, od kojih je više od 30 inostranih kompanija. Drago mi je što su investitori prepoznali privredno okruženje, a pogotovo što je Aksel Vitig konstatovao da su ovdje procedure jednostavnije nego u Njemačkoj. Mi ništa nismo dali besplatno, osim povjerenja i dobre komunikacije. Lokalna uprava nije pravila prepreke i po tome smo na neki način prepoznatljivi. Naime, predstavnici ove kompanije su za pristojnu cijenu kupili lokaciju, uredno platili obaveze i nisu naišli niti na jednu administrativnu prepreku. Kada neko pita zašto u Derventi ima više inostranih firmi nego na drugim mjestima, odgovor je u tome da mi radimo samo pošteno, transparentno i bez lažnih obećanja”, kazao je Simić.

Izvor: BiznisInfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment

%d bloggers like this: