SwissBiHSwissBiH

ZANIMLJIVO PARTNERSTVO: Dior i Vespa dizajnirali novi skuter


Autor: SwissBiH

Modna kuća Dior udružila se s talijanskim brendom Vespa, a suradnja je rezultirala novim skuterom i modnim dodacima
****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

Suradnja je počela prije pandemije koronavirusa, a u zajedničkom priopćenju kompanije navode kako je kolaboracija usmjerena prema ‘duhu slobode, pokreta i ekspresije’.

Kreativna direktorica Diorove ženske kolekcije Maria Grazia Chiuri dizajnirala je limitiranu verziju Vespe 946, modernizirani skuter koji je tvorac Piaggio predstavio 2012. godine.

“Za mene, Vespa je povezana s mojim gradom, Rimom. S Vespom vežem brojne sretne uspomene. Ona je simbol Italije, ali je povezana s mojom osobnom poviješću, a sada je dio i mog profesionalnog života u Dioru”, rekla je i dodala da joj misli uvijek bježe na fotografiju Audrey Hepburn i Gregoryja Pecka iz 1953. godine ‘Praznik u Rimu’.

CEO Christain Dior Couturea, Pietri Beccari, naglasio je kako je i osnivač ove modne kuće Christian Dior bio fasciniran talijanskom rivijerom u pedesetim godinama prošlog stoljeća.

Direktor Piaggia Michele Colaninno rekao je da je ova kolaboracija slavi i poštuje prošlost. Godine 1946., podsjetio je, Dior je otvroio svoja vrata u Parizu, a iste godine Vespa je imala svoj ‘debi’ u Italiji, prenosi WWD.

Prezentacija skutera trebala se održati 9. maja, ali događaj je morao biti odgođen zbog pandemije koronavirusa. Ova Diorova Vespa u prodaju će krenuti u proljeće sljedeće godine. Linija također obuhvaća i modne dodatke, kao što su kaciga i torba.

Izvor: (TBT)Loading..

 

Komentar-Kommentar-Comment