SwissBiHSwissBiH

Zatvara se većina švicarskih skijališta


Autor: SwissBiH

Vlasti nekih švicarskih kantona u subotu su odlučile zatvoriti skijališta, dan nakon što je vlada tu odluku prepustila njima.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

Kantoni Zuerich, St. Gallen, Lucerne, Schwyz, Nidwalden, Obwalden, Zug, Uri i Appenzell Innerrhoden su objavili da će njihova skijališta od utorka ostati zatvorena.

Restorani, kazališta i sportski objekti u cijeloj se zemlji od utorka moraju zatvoriti na mjesec dana, odlučila je savezna vlada u petak, reagirajući na vrlo visok broj zaraženih koronavirusom.

No ta se odluka ne odnosi na trgovine ni na brojna skijališta. Ipak, regionalne vlasti su se obvezale da će ih zatvoriti ako u bolnicama opasno poraste broj pacijenata koji se liječe od covida-19.

Skijališta u Valaisu i Bernu i dalje su otvorena, no vlasti u Bernu javnost pozivaju na oprez. Grisons će odluku o tomu hoće li skijališta biti otvorena i za vrijeme božićnih blagdana donijeti u ponedjeljak.

Broj novozaraženih koronavirusom u Švicarskoj je među najvišima u Europi, a u mnogim dijelovima zemlje zdravstveni je sustav na rubu kolapsa

Izvor: Akta.baLoading..

 

Komentar-Kommentar-Comment