SwissBiHSwissBiH

Znate li gdje se nalaze najpovoljnija skijališta u Europi?


Autor: SwissBiH

Istraživanje je obuhvatilo pitanja poput toga gdje skijaši dobivaju najviše sadržaja za svoj novac, ali i koja je ski staza je najfotogeničnija.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

Njemački turistički portal Travelcircus svake godine vrši analizu 120 skijališta koja se nalaze u Europi, a rezultati za 2021. godinu pokazuju da se sedam od jedanaest najboljih nalazi u Alpama, dok najjeftinije aranžmane nude Sjeverna Makedonija i Ukrajina.

Veliki dijelovi Europe pretvaraju se u pravu zimsku čaroliju u hladnijim mjesecima, a planine prekrivene snijegom svake godine privlače hiljade ljubitelja snijega u preko 3.600 skijaških regija.

Uslijed velikog interesa njemački portal Travelcircus je analizirao 120 najvećih skijaških područja u 30 europskih zemalja, od Portugala do Rusije i od Norveške do Grčke, te ih po peti put međusobno usporedio.

Istraživanje je obuhvatilo pitanja poput toga gdje skijaši dobivaju najviše sadržaja za svoj novac, ali i koja je ski staza je najfotogeničnija.

Najjeftiniji skijaški odmor za zimu 2021/22. je u Straji, Rumunija. Za 40 eura po danu uključujući hotel, ski pas i opremu, ponuda iz ove zemlje ocijenjena je najpovoljnijom.

Pored ovog rumunjskog skijališta, postoje još četiri u Europi u kojima skijaški odmor košta manje od 50 eura dnevno. S 46 i 47 eura po danu, Mavrovo – Zare Lazarevski i Popova Šapka u Sjevernoj Makedoniji su također prilično jeftini u odnosu na konkurenciju.

Ukrajina ima dva skijališta u kategoriji “ispod 50 eura”: Vysokyy Verh – Zhar Berkut (48 eura po danu) i Troystan Mountain (49 eura po danu).

Apsolutni favorit za najfotogeničniju lokaciju je Matterhorn, koji se nalazi na granici Italije i Švicarske. Očaravajuće skijalište Zermatt-Matterhorn i hashtag #matterhorn krase nevjerojatnih 846.327 objava na Instagramu.

U prvih pet Instagram favorita su i Bukovel u Ukrajini s 489 tisuća objava, kao i Åre u Švedskoj s impresivnih 460.541 objava, ruska Rosa Khutor i 4 Vallées u Švicarskoj.

Prema ocjeni Travelcircusa, sedam od jedanaest najboljih skijaških područja u Europi nalazi se u Alpama, a na listi su sljedeće lokacije: Ski Arlberg (Austrija), Bukovel (Ukrajina), Matterhorn (Italija), Madonna di Campiglio (Italija), Ruka (Finska), Les Portes du Soleil (Švicarska), Are (Švedska), 4 Vallées (Švicarska), Via Lattea (Francuska), Les Portes du Soleil (Francuska) i Zieliec (Poljska).

Izvor: Manager.ba

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

Komentar-Kommentar-Comment