SwissBiHSwissBiH

Zvaničnici: Jahorina najveće gradilište u regionu


Autor: SwissBiH

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u utorak na Jahorini da je ova olimpijska planina veliki investicioni prostor u koji ulažu privatni investitori, ali i Vlada Republike Srpske, sa stanovišta podrške izgradnji vertikalnih i horizontalnih komunikacija.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

“Ovdje na Jahorini uskoro počinje kompletna rekonstrukcija magistralnog puta od Pala do planine i to će učiniti komunikaciju daleko boljom”, rekao je Dodik novinarima, podsjetivši da je završen dio od Lukavice prema Trijangli.

Učestvujući na okruglom stolu o temi “Kako održati poslovanje u otežanim uslovima izazvanim virusom korona”, Dodik je istakao da se sve čini da Jahorina, kao jedna od turističkih ponuda Republike Srpske, izgleda dobro, ne samo u zimskom, već i u ljetnom periodu.

On je čestitao svima koji su se potrudili da se proširi sadržaj i ponudu turistima na Jahorini, te izrazio nadu da će ove godine ova planinska ljepotica privući veliki broj turista koji zbog epidemije virusa korona ne mogu putovati na neke dalje destinacije.

Milionske investicije

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljko Elek rekao je da se u ovom trenutku na olimpijskoj planini investira više od 250 miliona KM, što je čini najvećim gradilištem u regionu.

“Za nas je važno da je Vlada Republike Srpske prepoznala da ovdje mora da se nastavi investicioni ciklus”, istakao je Elek, te dodao da Vlada RS u ovom trenutku investira u Jahorinu 99 miliona KM.

Prema njegovim riječima, uskoro počinje projekat izgradnje hotela “Jahorina” vrijedan 120 miliona KM.

Elek je rekao da je u Olimpijski centar iz EU stigla oprema za ljetne sadržaje, a sa njom i inženjeri, te zahvalio nadležnim institucijama u Republici Srpskoj koje su sve to omogućile.

On je rekao da je epidemija virusa korona izazvala velike probleme u turizmu u cijelom svijetu, te da toga nije bila pošteđena ni Jahorina

Izvor: BiznisInfoLoading..

Komentar-Kommentar-Comment